A müncheni rendőrfőkapitány Hubertus Andrä szerint a tegnapi napon történt lövöldözőnek nem volt semmilyen kapcsolata az Iszlám Állammal.

 

A 18 éves német-iráni elkövető lakásán a rendőrség nem talált semmilyen bizonyítékot, ami alapján összekapcsolhatnánk az Iszlám Állam terrorszervezettel.

 

Andrä mai sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az eddigi bizonyítékok szerint sem az elkövető, sem pedig a bűntény nem hozható összefüggésbe a migránsproblémával.

 

  hirdetes_300x300   

Dieter Reiter, München polgármestere nemzeti gyásznapot hirdetett. Szerinte a város sokkolt állapotban van a történtek miatt.

 

A 9 áldozat közül hárman törökök voltak. A nyomozás előzetes megállapításai alapján az elkövető röviddel a lövöldözés előtt igyekezett minél több embert a gyorsétterembe csábítani egy közösségi portálon álnéven megjelentetett bejegyzésekkel.
 

A halálos áldozatok mind Münchenben vagy a város környékén laktak. Többségük kiskorú – három áldozat 14 éves, két áldozat pedig 15 éves volt, a többiek 17, 19, 20, illetve 45 évesek voltak -, de még nem lehet megállapítani, hogy az elkövető vajon szándékosan, előre eltervezett módon kiskorúak életére tört-e

 

A polgármester a facebook posztjában együttérzését fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak, barátainak, valamint köszönetet mondott a rendfenntartó szerveknek a beavatkozásért.

 

Az eseményekre való tekintettel a bajor nagyvárosban töröltek minden hétvégi ünnepséget.

 

Reiter szerint a bűntényt a hírhedt norvég tömeggyilkos, Breivik inspirálta, akinek tombolása óta napra pontosan 5 év telt el. A 18 éves elkövetőnek szintén pszichikai problémái voltak, és kezelték is.

 

Aktuality.sk, MTI

Nyitókép: hirek.ma

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!