Öt százalékponttal, 44-39%-re vezet Donald Trump republikánus elnökjelölt a demokrata ellenfelével, Hillary Clintonnal szemben a Trumpot hivatalosan is jelöltté választó republikánus nagygyűlés után – közölte a CNN kutatása alapján a mandiner.hu.

 

A republikánusok elnökjelöltje, Donald Trump 44 százalékon áll a 39 százalékon álló demokrata elnökaspiránssal, Hillary Clintonnal szemben a CNN által közölt friss közvélemény-kutatási adatok alapján, ha a libertárius Gary Johnsont (9 százalék) és a zöldpárti Jill Steint (3 százalék) is szerepeltetik a kutatásban.

 

Kétszereplős erőfelmérés szerint Trump 48-45-re vezet Hillary Clintonnal szemben.

 

 hirdetes_810x300  

A CNN arról is beszámol: míg a felsőfokú végzettséggel rendelkező fehérek körében Hillary Clinton jelenleg 44-39 arányban megelőzi népszerűségben Trumpot, addig a felsőfokú végzettséggel nem rendelkező fehéreknél 62-23-ra vezet Donald Trump Clintonnal szemben.

 

Nőtt a Trumpot pozitívan értékelők száma is (39-ről 46 százalékra), ráadásul többségben vannak azok, akik szerint a gazdaság és a terrorizmus ügyében Trump megbízhatóbb jelölt Clintonnál. De több más szempontból is megelőzte Trump népszerűsége és kedveltsége Clintont. Most már a válaszolók 68 százaléka mondja azt, hogy Hillary Clinton nem őszinte és nem megbízható.

 

forrás: mandiner.hu
kép: