Az EU és Törökország közötti egyezség működik, tehát nincs szükség B-tervre. Ezt nyilatkozta Angela Merkel német kancellár elsőszámú tanácsadója, Peter Altmaier a Berliner Zeitungnak.

 

Altmaier arra a kérdésre, aggódik-e a paktum sorsáért úgy válaszolt, „A megállapodás tartós lesz”. Elmondta, hogy a megállapodás Európa és Németország érdeke, de úgyanúgy Törökországé is, ami jóval több migránst fogadott be, mint bármely európai ország.

 

Altmaier fenti kijelentéseivel Ioannis Mouzalas görög migrációs miniszter szavaira reagált, aki szerdán azt nyilatkozta, hogy az Európai Uniónak egy tartaléktervet kéne készítenie arra az esetre, ha Törökország felbontja az egyezséget, és többé nem állja útját a menekültáradatnak.

 

 hirdetes_810x300  

A tavalyi migrációs válság óta az EU-török paktum márciusi nyélbe ütéséig naponta több ezer migráns érkezett a görög szigetekre. Törökország részben zárta a migránsok útvonalait Európa irányába, cserébe az EU először három, Ankara nyomására később 6 milliárd eurót, vízummentességet és uniós tagságot ígért neki.

 

Politico.eu

Nyitókép: Reuters.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!