Akár két évnyi börtönbüntetést is kaphatnak azok a szülők, akik csak vegán ételeket adnak gyerekeiknek, áll egy törvényjavaslatban, amit az olasz jobboldali Forza Italia terjesztett be.

 

A vegánságra kényszerítés miatt börtönbüntetés járna a szülőknek

 

Az olasz parlament ezekben a napokban a vegán étrenddel foglalkozik, az ellenzékben lévő jobboldali Forza Italia párt ugyanis olyan törvényjavaslatot terjesztett a római törvényhozás elé, amely alapján akár egyéves börtönbüntetést is ki lehetne szabni azokra a szülőkre, akik 16 év alatti gyereküket vegán étrendre kényszerítik. A börtönbüntetés felmegy két évre, amennyiben a vegánságra kényszerített kiskorú 3 év alatti.

 

 hirdetes_300x300  

A gyermekre nézve veszélyes a vegán étrend

 

A vegánok minden állati eredetű táplálékot elutasítanak, legyen az hús, tej, tojás vagy éppen méz. A Forza Italia képviselője, Elvira Savino úgy fogalmazott: minden felnőttnek szíve joga úgy és aszerint táplálkozni, ahogy ő akar, ám a gyerekeket nem szabad olyen veszélyeknek kitenni, mint amilyen szerinte a vegán étrend.

 

Olaszországban nemrég nagy felzúdulást keltett annak az egyéves gyereknek az esete, akit szülei csak vegán táplálékkal etettek. A gyermek durva alultápláltság jeleit mutatta, szívleállás miatt meg is kellett műteni. A bíróság el is vette tőlük a gyereket.

 

Forrás és nyitókép: mandiner.hu

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!