A görög kormány konferenciára hívta az EU déli országainak államfőit, többek között Franciaország, Olaszország, Spanyolország és Görögország képviselőit.

 

Egy dél-európai szövetség van kialakulóban

 

A Die Presse osztrák napilap az EurActiv portálra hivatkozva közölte, hogy szeptember 9-én egy olyan találkozóra kerül sor, ahol egy dél-európai szövetség kialakításáról fognak tárgyalni a növekedéspárti gazdaságpolitika érvényesítése érdekében.

 

 hirdetes_810x300  

Alexisz Ciprasz görög kormányfő kezdeményezéséről az athéni hírügynökség számolt be.

 

A déli államok mind komoly gazdasági és társadalmi problémákkal küzdenek az uniós nyomás következtében, így a konferencián ezeknek a problémáknak a megoldására fektetnék a hangsúlyt. Emellett a tárgyalás súlypontját a gazdaságos európai politika, valamint a bevándorlás és az adók megvitatására helyeznék.

 

Kiábrándító az EU északi országainak hozzáállása

 

Az EU legnagyobb déli országain kívül a tanácskozásra várják Portugáliát, valamint Ciprus és Málta képviselőit is.

 

Görögországot és Olaszországot kiábrándította az EU északi államainak hozzáállása a bevándorlási politikához. A tagállamok képviselői még 2015 szeptemberében megegyeztek abban, hogy 2017 szeptemberéig mindkét országból 160 ezer bevándorlót fogadnak be, ezzel ellentétben eddig csupán 3701 menekült befogadásra került sor.

 

Forrás és nyitókép: aktuality.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!