Az amerikai Republikánus Párt bejegyzett választóinak az ötöde úgy vélekedik, hogy jobb lenne, ha Donald Trump visszalépne az elnöki székért vívott harcból – derül ki az Ipsos és a Reuters ügynökség felméréseiből.

 

Az ingatlanmágnásnak vissza kéne lépnie

 

A megkérdezettek mintegy 19 százaléka úgy vélekedik, hogy a New York-i ingatlanmágnásnak vissza kellene lépnie az elnökjelöltségtől. A válaszadók 70 százaléka azonban továbbra is azon a véleményen van, hogy Trumpnak maradnia kell, míg a megkérdezettek 10 százaléka maga sem tudja mit gondoljon Trumppal kapcsolatban, így az egérútként szolgáló „nem tudom”-mal válaszolt. A felmérést 396 válaszadóval végezték el, közülük mindegyik a Republikánus Párt bejegyzett tagja.

 

 hirdetes_810x300  

 

Egy tágabb felmérés szerint – amit 1162 bejegyzett választó megkérdezésével végeztek el – a válaszadók 44 százaléka értett egyet azzal, hogy Trumpnak vissza kellene lépnie, ez pedig 9 százalékkal több azokhoz viszonyítva, akik Trumpot választanák.

 

Sem Hillary, sem Trump nem tartozik a kedvencek közé

 

A Reuters azonban figyelmeztetésképpen azt is közzétette, hogy az elemzések szerint az egyik elnökjelölt sem számít a nyilvánosság kedvencének. A demokrata Hillary Clintont, Trump ellenfelét a nyilvánosság 53 százaléka kedvezőtlenül értékeli, míg Trump negatív értékelése tíz százalékkal több a nyilvánosság körében.

 

 

A Reuters és az Ipsos által közreadott felmérésből kiderül, hogy Clintont az amerikaiak 42 százaléka, míg Trumpot a 35 százalékuk választaná.

 

Forrás: aktuality.sk

Nyitókép: koronaradio.hu

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!