Csaknem hatezer migráns terelte jogi útra elégedetlenségét a német kormánnyal szemben, miután túlságosan lassúnak ítélték menekültkérelmeik elbírálását – írja a német Focus.de nyomán a 888.hu.

 

Inaktivitással vádolja több ezer migráns a német bevándorlásügyi hivatalt, ugyanis a felhalmozódott adminisztrációs hátralék miatt, várakozni kényszerültek a legálisan elbírált menekültkérelmeikre. A tömeges perhullám elindításának kapcsán felmerültek olyan információk is, miszerint bevándorláspárti civilszervezetek állnak a német állam ellen intézett jogi támadás mögött.

 

A hivatalos német becslések szerint mintegy másfél millió illegális határátlépő érkezett az országba, azonban a nem hivatalos statisztikák szerint ez a szám akár meghaladhatja a két milliót is. Továbbá mintegy hatszázezer migráns szándékosan elkerülte a hatósági regisztráló pontokat, így őket hivatalosan is elveszettnek minősítette a német bevándorlási hivatal. Ennek fényében a hatezer fős, restanciára panaszkodó migránsok száma teljesen inszignifikáns.

 

  hirdetes_300x300   

A bevándorlási hivatal közleménye szerint rendkívül kicsi annak az esélye, hogy a bíróság helyt fog adni ezeknek a panaszoknak. Ugyanakkor a migrációt ellenző kritikusok hangsúlyozták, amennyiben a német állam lazítana a menekültkérelmek elbírálási struktúráján, még inkább teret engedne az Iszlám Állam által küldött terroristák beszivárgásának.

 

forrás: 888.hu
kép: telegraph.co.uk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!