Az amerikai SEAL különleges erők egykori tisztje megírta annak a rajtaütésnek a történetét, amelyben meghalt Oszama bin Láden, az al-Kaida terrorszervezet akkori  vezetője.

 

Az amerikai állam nem vette jó néven tőle a témaválasztást, ezért pert akasztott a nyakába, s a szövetségi bíróság úgy döntött, a korábbi katona könyve megírásával államtitkokat adott ki, mert a könyv kiadása előtt elmulasztott konzultálni a védelmi minisztériummal.

 

Nem könnyű nap

 

 hirdetes_300x300  

A No Easy Day írója, Matt Bissonnette Mark Owen álnéven adta ki könyvét. A bíróság döntése szerint a könyvből származó minden bevételét, minden írói honoráriumát, licenc-jövedelmét de még a filmesítés jogát is át kell adnia az amerikai államnak. Ez az összeg már most 6,6 millió dollárra rúg. Plusz 100 ezer dollárt kell befizetnie a Pentagonnak, mert engedélye nélkül használt fel egy fotót a könyvben.

 

Az igazságügyi minisztérium is rászállt Bissonnette-re, mert szerintük az egykori tengerészgyalogos megsértette a szolgálati protokollt a könyv kiadásával.

 

A könyv 2012-ben jelent meg, és a 2011-es akció történetét meséli el. Bissonnette tagadja, hogy bármilyen titkos, vagy állambiztonságot fenyegető információt tartalmazna a könyv.

 

eTrend.sk

Nyitókép: alariya.net

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!