A támadó először az autóbuszban sebesített meg két embert, akik könnyebb sérüléseket szenvedtek, majd a közeli bevásárlóközpontban újabb három embert szúrt meg.

 

A támadót a rendőrök lelőtték

 

Egy nő tegnap késsel támadott és sebesített meg három embert Brüsszelben, majd azután, hogy a rendőrök parancsának nem engedelmeskedett, lelőtték.

 

 hirdetes_810x300  

 

A  rendőrök próbáltak a lehető leggyorsabban megérkezni a tett első helyszínére, majd lezárták a brüsszeli Uccle negyedben található autóbusz-megállót, ahol a támadás történt.

 

A támadás indítéka ismeretlen

 

 

A nő először az autóbuszban támadt, itt könnyebb sérüléseket szenvedtek a megszúrt alanyok, majd a támadó átment a közeli bevásárlóközpontba, ahol további három embert szúrt meg. A támadás indítéka eddig még ismeretlen.

 

 

A brüsszeli ügyészség szóvivője, Ine Van Wymersch elmondta, hogy

 

„három személy könnyebb sérüléseket szenvedett, és mindegyiküket kórházi ellátásban részesítették”.

 
„Mivel a támadó nem volt hajlandó a rendőri felszólításra engedelmeskedni, ezért kénytelenek voltak lőfegyvert alkalmazni”

 

magyarázta Van Wymersch.
A támadó valószínűleg nem volt szellemileg beszámítható

 
Belgiumban a március 22-i bombatámadás óta a legmagasabb készültség van érvényben, amikor is az Iszlám Állam terrortámadást hajtott végre a reptéren és a metróállomáson. A támadásban akkor 32 ember halt meg.

 
Van Wymersch azonban azt is hangsúlyozta, hogy a hivatalok eddig „semmilyen konkrét nyommal” nem rendelkeznek arra vonatkozóan, hogy a támadás összefüggésben lenne a terrorizmussal.

 
A belga médiák azonban közzétették egy olyan információt, miszerint az ötven év körüli támadó láthatóan szellemileg kiegyensúlyozatlan volt.

 

Forrás: TASR/aktuality.sk

Nyitókép: TASR

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!