Németország lakosságának a fele nem szeretné, ha Angela Merkel a megbízatási időszaka után ismét kancellárként tevékenykedne. Mindezt a DPA ügynökség idézte a ma nyilvánosságra hozott közvélemény-kutatásból.
A kutatás, amelyet az Emnid táraság végzett a Bild am Sonntag napilap számára, kimutatta, hogy a válaszadók 50 százaléka teljes mértékben ellene van annak, hogy Angela Merkel még egy megbízatási időszakot betöltsön. A kancellárt pedig a megkérdezettek 42 százaléka támogatja továbbra is.

 

Merkel eddig nem hozta nyilvánosságra a jövőre vonatkozó szándékát

 

Ezzel ellentétben a Kereszténydemokrata Unió híveinek – amelynek Angela Merkel az elnöke – hetven százaléka véli úgy, hogy a vezetőjüknek a következő évi parlamenti választások után is a párt élén kéne maradnia. Ezzel a vízióval azonban a válaszadók 22 százaléka nem ért egyet.

 

 hirdetes_400x285  

A kancellár eddig nem hozta nyilvánosságra, hogy pályázni-e fog az elkövetkezendő mandátumra. Angela Merkel 2005-től tölti be Németország kancellári posztját, és jelenleg a balközép Németország Szociáldemokrata Pártjával (SPD) létrehozott nagy koalíció élén is ő áll.
Vajon túlszárnyalja a rekordot, vagy sem?
Amennyiben Merkelt újra kancellárrá választanák, akkor túlszárnyalná azt a kancellári posztban eltöltött rekordot, amelyet jelenleg az egykori kancellár, Helmut Kohl vezet. A politikus 16 évig, 1982-től 1998-ig volt kancellár.

 

Angela Merkel a jövőbeli jelöltségével kapcsolatos információkat az eredeti terv szerint még ennek az évnek az elején tudatni szerette volna, ám a menekültválság és a Bajor Keresztényszociális Unió (CSU) problémái miatt elhalasztotta.

 

Forrás és nyitókép: TASR

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!