A találkozón – ami mindössze húsz percig tartott – olyan eshetőségeket is érintettek, mint a „találkozás kultúrájának” a támogatása, valamint a remény üzenetének kézbesítése azoknak, akiknek a legnagyobb szükségük van rá.

 

Ma került sor a Vatikánban arra a személyes audienciára, ahol Ferenc pápa a Facebook alapítójával, Mark Zuckerberggel, és a feleségével Priscilla Channel találkozott. Többek között arról is beszéltek, hogy miként is lehetne a kommunikációs technológiát felhasználni a szegénység elleni harcban – számolt be a találkozóról a Vatikán.

 

A pápa a Szent Márta-házban fogadta Zuckerbergéket

 

 hirdetes_400x285  

A találkozó nem mindennapi környezetben zajlott, mégpedig a vatikáni Szent Márta-házban, ahol a pápa lakik. Ferenc egyébként rendkívül aktív profilt üzemeltet, mind a Twitteren, mind pedig az Instagramon, ahova rendszeresen tölt fel képeket is. Ezzel szemben Facebook-profillal nem rendelkezik. A pápa a beszédei során nagyon gyakran említést tesz a közösségi hálókról, azonban a fiatalok figyelmét arra is felhívja, hogy ne csak ilyen módon kommunikáljanak, hanem személyesen is találkozzanak.

 

Zuckerberg római látogatása során egyébként az olasz miniszterelnökkel, Matteo Renzivel is találkozott. A házaspár azért érkezett Olaszországba, hogy a hétvégén részt vegyenek a Spotify zenei szolgáltató alapítójának, Daniel Eknek az esküvőjén a Comói-tó partján.

 

Forrás és nyitókép: TASR

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!