„Az ENSZ emberjogi főbiztosa, Zeid Husszein élesen kritizálta a populista politikusokat. A demagógok és a félelem terjesztői közé sorolt több jelenlegi vezető politikust„ – mondta a TA3 műsorvezetője, de azt már nem árulta el, hogy a felsorolt politikusok között szerepelt Robert Fico is.

 

Husszein főbiztos ugyanis a hétfői felszólalásában a hágai konferencián világosan az említett „populisták” közé sorolta Robert Ficot is.

„Ami közös Wildersben és Trumpban, Orbánban, Zemanban, Hoferben, Ficoban, Le Penben, Farage-ban, ugyanaz közös [a brit populista jobboldali politikusokban] és a Daesh-ben [Iszlám Államban]. Mindannyian a múltat próbálják feléleszteni”,

jelentette ki.

 

Az ENSZ emberjogi biztosa párhuzamot akart vonni egyes európai vezető politikusok és az Iszlám Állam szellemisége között.

 hirdetes_300x300  

 

A felsorolásban szerepel Fico is, bár bizonyos szempontból kilóg a sorból. Hivatalosan ő ugyanis baloldali politikus.

 

A szlovák diplomácia egyelőre nem reagált Husszein kijelentéseire. A magyar külgazdasági és külügyminiszter, Szíjjártó Péter szerint viszont az ENSZ főbiztosa ezekkel a kijelentéseivel alkalmatlanná vált bármiféle poszt betöltésére az Egyesült Nemzetek Szervezetében.

 

 

HNonline.sk, webnoviny.sk, MTI

Nyitókép: athavaneng.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!