Már a nők is kaphatnak brutális, harci feladatokat az Iszlám Állam vezetőitől – erre utalt a párizsi főügyész azok után, hogy kiderült: egy Szíriából irányított női kommandó akart robbantani néhány napja a gázpalackos kocsival Franciaországban. Az elfogott szélsőséges nők között volt egy 15 éves fiatal is.

 

A különleges rendőri erők egy épületben ütöttek rajta a három feltételezett dzsihádista nőre, akik vélhetően a robbantásos merényletre készültek. A 39, 23, és 19 éves gyanúsítottak szökni próbáltak, egyikük menekülés közben késsel támadt az egyik rendőrre és vállon szúrta, ezután egy másik rendőr lelőtte.

 

Új feladatot kaptak a nők 

 

 hirdetes_810x300  

A párizsi főügyész kijelentette: a fiatal nők tökéletesen fogékonynak bizonyultak az Iszlám Állam tanításaira, és ez szerinte azt bizonyítja, hogy a dzsihádlista szervezetben a nők szerepe már nem csak a családra és a háztartásra korlátozódik.

 

„A terrorszervezet már nemcsak férfiakat használ, hanem nőket is. Olyan fiatalokat, akik nemcsak megértik, hanem gyakorlatilag dicsőítik tetteiket”

 

mondta Francois Molins, majd hozzátette: az akciót egyenesen Szíriából irányították.

 

women_jihadists
Fotó: thecommentator.com

 

Hűséget fogadtak az Iszlám Államnak 

 

A rendőrök a múlt hét végén találtak a párizsi Notre Dame-hoz közel az utcán egy tilosban parkoló, rendszám nélküli, gázpalackokkal teli autót. A gépkocsit a nyomozók átkutatták, így jutottak el a feltételezett elkövetőkhöz, akik a párizsi Gare de Lyon pályaudvar ellen terveztek támadást. Az autóban megtalálták az egyik nő levelét is, amelyben hűséget esküdött az Iszlám Államnak.

 

A francia titkosszolgálatok belbiztonságért felelős vezetője már májusban jelezte: meggyőződése, hogy az Iszlám Állam dzsihadista szervezet gépkocsiba rejtett pokolgépes merényletekre készül.

 

2015. január 7., a Charlie Hebdo elleni fegyveres támadás óta több mint 230 embert öltek meg iszlamista fegyveresek Franciaországban.

 

Forrás: hirado.hu

Nyitókép: jihadwatch.org

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!