Szöuli jelentések szerint Dél-Korea rendelkezik a szükséges eszközökkel és tervvel, hogy megsemmisítse az észak-koreai fővárost, ha Észak nem hagy fel nukleáris programjával.

 

Egy dél-koreai katonai forrás azt nyilatkozta a Yonhap koreai hírügynökségnek, hogy „Phenjant teljesen megsemmisít[het]ik ballisztikus rakéták és magas robbanásfokú töltetek segítségével”.

 

Az információ azután szivárgott ki, hogy Észak-Korea pénteken az ötödik és egyben az eddigi legnagyobb erejű kísérleti atomrobbantását vitte véghez.

 

 hirdetes_810x300  

Az USA további szankciókat helyezett kilátásba, Japánnal, az ENSZ-szel és Dél-Koreával együtt. A szankciókkal való fenyegetést Phenjan „nevetségesnek” nevezte és elutasította.

 

Az említett dél-koreai tiszt szerint, ha egy esetleges támadáskor a város megpróbálná elbújtatni az észak-koreai vezetést, akkor „porig bombáznák a várost és levennék a térképről”.

 

Dél-Korea jelenlegi kijelentései eléggé eltérnek az eddigi mérsékelt retorikától, amit Észak-Koreával szemben gyakorolt. A déli, úgynevezett napsugár-diplomácia ellen egyre nagyobb ugyanis a politikai ellenállás, egyre nagyobb a nyomás a kormányon, hogy változtasson, mert Észak-Korea gazdasági elszigetelésével nem érték el céljukat.

 

BBC.com

Nyitókép: dailymail.co.uk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!