A mustáráról híres szászországi Bautzenben migránsok és helyiek közti tömegverekedésbe torkollott a szerda este. A kiérkező rendőrök végül viperával tettek rendet a migránsok között.

 

Verekedés, üvegpalackok, paprikaspray

 

A Junge Freiheit nevű masszívan jobboldali német hetilap úgy tudja, menedékkérők egy 20 fős csoportja verekedést provokált ki egy nagyobb helyiekből álló 80 fős csoporttal. A migránsok általi provokációt megerősítette a kelet-németországi város rendőrsége is. A Spiegel szerint a verekedő helyiek szélsőjobboldali arcok voltak, akik saját rigmusaikat kiabálták a közel-keletiek irányába. A tömegverekedés tanúi szerint a szélsőjobboldali helyiek és a migránsok a verekedésen túl üvegpalackokkal is dobálták egymást.

 

 hirdetes_400x285  

Száz rendőr próbált végül rendet tenni, ám a migránsok nem hagyták magukat: üvegpalackokkal, falécekkel és egyéb tárgyakkal támadták rá a kékekre, akik paprikaspray-vel és viperával válaszoltak az erőszakra. A menedékkérők erre visszavonultak, és végigvonultak a bautzeni belvároson, kisebb szélsőjobboldali csoportok által követve. A verekedés a menekültek szállása előtt kiújult, ám azt a rendőrség szinte azonnal kezelni tudta.

 

Forrás: Spiegel/aktuality.sk/MTI

Nyitókép: Reuters

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!