Egyre többen gondolják úgy, hogy több mint kétmillió embert, mi nem fogunk tudni kitoloncolni – mondta a biztonságpolitikai szakértő a Kossuth Rádióban.

 

Több mint 5 ezer menedékkérő lakik Leszbosz szigetén és egyre hangosabban követelik, hogy engedjék őket tovább Európa belseje felé.

 

Erre számítani lehetett, ez picit modellje annak, hogy mi történhet, ha nagyon nagyszámú migráns van Európában a befogadó állomásokon – ez a véleménye Georg Spöttlének.

 

 hirdetes_810x300  

A biztonságpolitikai szakértő úgy látja, hogy a helyzet eszkalálódik.

 

„Egyre idegesebbek a bevándorlók és sokan beismerik, hogy jobb lett volna otthon maradniuk”

 

nyilatkozta.

 

Kétmillió embert nem lehet kitoloncolni

 

Spöttle a kikoncolásokkal kapcsolatban borúlátó. Mint mondta: a kitoloncolásokat tovább nehezíti, hogy nem lehet megállapítani a legtöbb migráns személyazonosságát, mivel többségük eldugta az útlevelét és a legtöbb marokkói, algériai, libanoni, líbiai ember szírnek adta ki magát – magyarázta a szakértő.

 

Viszont a nemzetközi jog szerint, csak akkor lehet valakit visszatoloncolni, ha egyértelmű a személyazonossága, másrészt, az ország, ahonnan érkezett ad egy visszafogadó nyilatkozatot a külügyminisztériumán keresztül.

 

„A nemzetközi jogot alapul véve ezek a kitoloncolások nem is nagyon fognak megtörténni. Sok német politikus és politológus mondja, hogy több mint kémillió embert, mi nem fogunk tudni kitoloncolni”

 

mondta Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő.

 

Forrás: Kossuth Rádió-180 perc/hirado.hu

Nyitókép: hirado.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!