Maga a téma azért robbant ki, mert egy férfi az önkéntes segítők egyik Facebook-oldalán arról kezdeményezett vitát, hogy tudomása szerint mindennapos esemény Calais-ban a segítők és a migránsok közötti szexuális együttlét.

 

Az erre érkező reakciókból egyértelműen kiderült, hogy a férfi felvetése tökéletesen megfelel a valóságnak, ráadásul túlnyomórészt női önkéntesekről van szó, akik egy nap akár több migráns férfival is összefekszenek. Olyan illegális bevándorlóról is tudnak, aki magát kiskorúnak vallotta – írja a thelocal.fr.

 

Számos esetben tudnak a „románcokról”

 

 hirdetes_300x300  

Számos calais-i segélyszervezet vezetője alátámasztotta azt, hogy tudomása van a migránsok és a segítők „románcáról”, és konkrét esetben azonnal kirúgják az érintett személyt.

 

A problémát súlyosbítja, hogy sok önkéntes egyáltalán nem regisztrált a hivatalos csoportoknál – tehát nem lehet nyomon követni, beazonosítani őket -, tulajdonképpen bárki bemehet a táborba a migránsoknak segítő kezet, vagy más egyéb testrészt nyújtani.

 

El szerették volna kerülni a botrányt…

 

Az érintett FB-beszélgetést azóta leszedték a közösségi oldalról, pont azért, nehogy valamelyik újság tudomására jusson, és botrány legyen belőle. Ez viszont nem sikerült.

 

Bár a hivatalos szervek 6900 főre becsülik a táborban most tartózkodó migránsok számát, a jótékonysági szervezetek ezt a számot inkább 10 ezerre teszik. Az ott tartózkodók nagy része férfi, 43 százalékuk szudáni, 33 százalékuk pedig afganisztáni.

Forrás: thelocal.fr/magyaridok.hu
Nyitókép: dailymail.co.uk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!