A sikertelenül menedéket kérő migránsok kiutasítása rendkívül lassan halad: július végéig mindössze 13 000 fő hagyta el Németországot – írja a Die Welt.

 

A konzervatív napilap internetes kiadása szerint Németországban nagyjából 550 ezer olyan migráns tartózkodik, akik nem kapták meg a menedékkérelmet, de közülük csak 13 134-et sikerült deportálni az országból.

 

A legtöbb illegálisan ott tartózkodó személy török származású, számuk nagyjából 77 600 fő. A második legnépesebb kiutasított személy koszovói (68 549 fő) és szerb (50 519 fő).

 

 hirdetes_400x285  

Az 550 ezres tömegből nagyjából 168 ezer személy kapott befogadotti státuszt. Ezt azok a migránsok kaphatják meg, akiknél fennáll az esélye, hogy hazatértük után üldöztetésnek lesznek kitéve. Közülük már 100 ezren megkapták a menekültstátusz elutasításáról szóló végzést, további 37 ezer személyt pedig azért nem deportálnak, mert hiányosak a papírjaik.

 

Szigorúbb szabályokat követel Merkelék testvérpártja

 

A német tartományi választásokon sorra leszerepelő CDU bajor testvérpártja, a CSU egyik képviselője, Hans-Peter Friedrich szerint sürgősen szigorítani kéne a deportálási jogszabályokat, máskülönben megrendülhet a közvélemény német kormányba vetett bizalma, miszerint képes kezelni a menekültáradatot.

 

A szövetségi rendőrség vezetője, Rainer Wendt élesen kritizálta a deportálás gyakorlatát. Azzal vádolta meg az ügyvédeket és a Pro Asyl-hoz hasonló migránsbarát szervezeteket, hogy szisztematikusan ellehetetlenítik a kiutasított bevándorlók törvény szerinti visszatérését származási országukba.

 

Ennek sürgősen meg kell változnia, – mondta Wendt – 215 ezer elutasított menedékkérőnek kell távoznia mihamarabb.

 

Welt.de

Nyitókép: focus.de

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!