Robbanás történt Budapesten, a Király utca és a Teréz körút kereszteződésénél álló egyik épület földszinti üzlethelyiségében szombaton késő este, 22:30 körül. A robbanásban a BRFK két járőre sérült meg – erősítette meg vasárnap hajnalban a rendőrség. A környező lakóházakat, szórakozóhelyeket, szállodákat kiürítették – írja az origo.hu.

 

ori
forrás: origo.hu

 

index-hu
forrás: index.hu

 

A rendőrség a Teréz körutat teljes egészében lezárta az Oktogon és a Wesselényi utca között, és kordonokat emeltek a Király utcában is. A kordonon belülre senkit nem engednek, a benn tartózkodók egy részét távozásra kérték, és még a szomszédos utcákban is embereket kérdeztek ki.

 

 hirdetes_810x300  

Vasárnap kora reggel további rendőrségi teherautók érkeztek, és egy újabb, a korábbinál nagyobb körben kordonozták el a környéket.

 

 

A robbanás miatt a Budapesti Rendőr-főkapitányság két gyalogos járőre megsérült, mindkettőjüket kórházba szállították, további sérültek nincsenek. A rendőrség szakértők bevonásával megkezdte a helyszíni szemlét, tanúkutatást, adatgyűjtést végez, a robbanás oka egyelőre nem ismert – írja a Police.hu.

 

A közlemény szerint a rendőrség – szakértők bevonásával – megkezdte a helyszíni szemlét, tanúkutatást, adatgyűjtést végez. A robbanás eredetével kapcsolatos helyszíni és szakértői vizsgálatok, valamint az anyagi kár felmérése folyamatban van.

 

loa
forrás: vs.hu

 

Korábban az OKF arról adott ki tájékoztatást, hogy a robbanást követően tűz nem keletkezett. Az érintett épületet a fővárosi hivatásos tűzoltók átvizsgálják, munkájukat a helyszínen a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja.

 

origo.hu , 888.hu, vs.hu
borítókép: index.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!