Francois Hollande francia elnök a csak „Dzsungel“-nek nevezett Calais-ban található menekülttábor teljes felszámolását ígérte.

 

Egyúttal felszólította az Egyesült Királyságot, hogy teljesítse korábban vállalt kötelezettségeit, és segítsen Franciaországnak a migránsválság kezelésében, hiszen a Calais táborban elhelyezett illegális bevándorlók céljországa nem Franciaország, hanem Nagy-Britannia.

 

Hollande ma látogatást tesz Calaisban és találkozik a helyi képviselőkkel, vállalkozókkal és lakosokkal. A városban élők már többször szerveztek tüntetést a Dzsungel és a migránsok ellen, mert a tábor állandó problémákat okoz a közlekedésben, és a turizmus visszaesése miatt csökkent a helyi vállalkozások forgalma. A migránsok úttorlaszokat építenek a kamionosok elé, hogy lelassítsák őket, és felkapaszkodva rájuk a rakterükben jussanak át a brit oldalra.

 

 hirdetes_300x300  

A Le Figaro francia napilap honlapján felhívta a figyelmet, hogy Hollande csupán napokkal Nicolas Sarkozy korábbi francia elnök és jelenlgi konzervatív elnökjelölt Calais-i látogatása után kereste fel a kikötővárost.

 

Habár Calais-ban már évek óta működik a menekülttábor, csak a tavalyi évtől vált a helyzet kezelhetetlenné. A hivatalos információk szerint 6500-7500 migráns tartózkodik jelenleg a táborban, azonban a civil szervezetek szerint számuk elérheti a tízezret is.

 

Hollande az előzetes információk szerint a Calais-ban feltorlódott migránsokat szétosztaná a Franciaország-szerte létrehozott többi befogadóállomásra.

 

A múlt héten brutálisan megvert magyar kamionost is Calaisnál támadták meg az illegális bevándorlók.

 

Teraz.sk

Nyitókép: tasr

 

Kapcsolódó tartalmak:

 

A no-go zónákról

 

Beszélni is alig tud a Calais-nál megvert magyar kamionsofőr

Migránsok vertek meg egy magyar kamionsofőrt Franciaországban

Calais: a migránsokkal folytatott románcokat a női segítők kezdeményezik

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!