A 2015. november 13-i párizsi és a 2016. március 22-i brüsszeli merényleteket elkövető terroristasejt több tagja tartózkodott hosszabb-rövidebb ideig Magyarországon – írta keddi számában a Magyar Idők a magyar rendvédelmi szervekre hivatkozva.

 

A balkáni útvonalon át érkeztek 

 

A lap értesülései szerint “a magyar rendvédelmi szervek megállapították: az Iszlám Állam által kiképzett terroristák a migránsáradatot kihasználva az úgynevezett balkáni útvonalon érkeztek hazánkba”. A Magyar Idők úgy tudja: a merényletek egyik operatív lebonyolítója, Salah Abdeslam háromszor is járt Magyarországon a terrorcselekményeket megelőző időszakban.

 

 hirdetes_810x300  

Az elhárítóknak a terroristák által hátrahagyott nyomokból nagyrészt sikerült rekonstruálniuk a történteket, és egyértelműen megállapították, hogy Abdeslam harmadik útján, 2015 szeptemberében egy Rákóczi úti hotelben szállt meg, ahol megtalálták a belga férfi tartózkodási engedélyének másolatát is.

 

Egy zuglói hotelben húzták meg magukat

 

Kiderült az is, hogy egy Audi A6-ossal ő vitte el Magyarországról azt a három férfit, akik a párizsi Bataclan színházban végrehajtották a több mint száz halálos áldozatot követelő mészárlást. A 29 éves, algériai származású Omar Mostefai, a 28 éves, ugyancsak algériai származású Samy Amimour, és a 23 éves, marokkói származású Fouded Mohamed-Aggad hamis szír útlevéllel érkezett a szerb-magyar határon át Budapestre.

 

A három férfi hét napig egy zuglói hotelben húzta meg magát és a Keleti pályaudvarnál egy közismert pénzátutalási rendszeren keresztül 1000 eurót vettek fel.

 

 

Forrás: MTI/Magyar Idők

Nyitókép: 24.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!