Az európai közösség továbbra is mély válságban van – vélekedett Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke a France 24 televízió kedd esti adásában.

 

A pozsonyi csúcstalálkozó nem hozott előrelépést

 

„Az Európai Unió egyáltalán nincs jó állapotban, mivel a tagállamok között viszály alakult ki. A pozsonyi csúcstalálkozó ebben a tekintetben nem jelentett előrelépést”

 

mondta Schulz a francia hírtévében.

 hirdetes_810x300  

 

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke a kettejükkel közösen készített interjúban ismét az unió létét érintő válságról beszélt. Mindamellett úgy vélte, hogy a pozsonyi csúcstalálkozó nem nevezhető kudarcnak.

 

Pozsony, 2016. szeptember 16. Politikusok a tárgyalóasztalnál az Európai Unió tagországai vezetõinek nem hivatalos csúcstalálkozóján a pozsonyi várban 2016. szeptember 16-án. (MTI/EPA/Olivier Hoslet
Politikusok a tárgyalóasztalnál az Európai Unió tagországai vezetõinek nem hivatalos csúcstalálkozóján a pozsonyi várban 2016. szeptember 16-án. (MTI/EPA/Olivier Hoslet)

 

A kelet-európaiak a migráció ügyében semmit sem tesznek

 

A France 24-nek adott kedd esti interjúban Martin Schulz azt mondta, az unió erejét a tagállamoktól kapott támogatása határozza meg. Junckerhez hasonlóan, a német szociáldemokrata (SPD) politikus ismét bírálta, hogy a kelet-európai tagállamok vonakodnak végrehajtani a menekültek elosztására vonatkozó döntéseket.

 

„A szolidaritás egy elv, nem könyöradomány”

 

mondta Schulz.

 

A kelet-európaiak ismerik ezt a szolidaritást, amikor pénzügyi támogatásra van szükségük, vagy fenyegetve érzik magukat Oroszországtól. A migráció ügyében azonban semmit nem akarnak ezzel (a szolidaritással) kezdeni.

 

“Ha megkérdőjelezzük a szolidaritást, magát az EU-t kérdőjelezzük meg”

 

fogalmazott.

 

Forrás: France 24/ 24.hu

Nyitókép: cicero.de

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!