Újabb botrány színesíti az amerikai elnökválasztási kampányt. Ezúttal a Newsweek online felületén jelent meg egy leleplező írás a republikánus jelöltről Trumpról, mégpedig arról, hogy 1998-ban az akkor érvénybe lévő embargó ellenére piackutatást végzett Kubában.

 

Trump félrevezette az embereket

 

Az oknyomozó riport megjelenése kapóra jött a demokratáknak. Hillary Clinton egy percig sem várakozott, a cikkben megfogalmazott állításokról annyit mondott, hogy azok is igazolják, Trump megsértette a törvényt és szembe ment a hivatalos amerikai külpolitikával is. Clinton szerint a republikánus jelölt félrevezette az embereket és nem mondott igazat, amikor a kubai érdekeltségeiről kérdezték.

 hirdetes_810x300  

 

A cikk szerint Trump nemcsak most vezette félre a választókat kubai terveivel kapcsolatban, hanem már 98-ban is, amikor arról beszélt, hogy amíg Castro él, nem fektet be a kommunista szigetországban.

 

20161014trump1800x2400
Fotó: newsweek.com

 

Trump ahelyett, hogy reagálna az őt ért vádakra, inkább Clintont támadja

 

A Newsweek a cikk megjelentetése előtt természetesen megkereste Trump stábját is. Szóvivője útján a republikánus elnökjelölt elismerte az egyébként 68 ezer dolláros tranzakció tényét, de rögtön hozzátette azt is, hogy ennek ellenére Trump soha nem fektetett be Kubában.

 

Trump a cikk állításaira érdemben nem reagált, ugyanakkor támadásba lendült és azt mondta, hogy a Clinton éra korrupciós botrányai után ellenfelének azért létkérdés, hogy nyerjen, hogy továbbra is ellenőrzés alatt tartsa az országban zajló korrupciós folyamatokat.

 

Forrás: hu.euronews.com

Nyitókép: babalublog.com

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!