Ma reggel tüntetők százai gyűltek össze a drezdai Frauenkirche evangélikus templom előtt, hogy Németország egyesítésének 26. évfordulója alkalmából Angela Merkel német kancellár asszony menekültügyi politikája ellen tüntessenek.

 

Angela Merkel a német egység napjának alkalmából érkezett Drezdába, ahol az istentisztelet előtt a politikusokat – Angela Merkelen kívül jelen volt még Joachim Gauck német államfő, valamint Thomas de Maizier belügyminiszter is – több száz dühös tüntető várta, akik „A nép árulója!” vagy éppenséggel a „Merkelnek távoznia kell!” jelmondatokat skandálva tüntettek.

 

A nacionalista mozgalom alkotta a tüntetés kemény magját

 

 hirdetes_810x300  

Éppen Drezda – Szászország német szövetségi állam fővárosa – az a város, ahol 1989-ben végbementek azok a nyugodt hangvételű tüntetések, melyek közrejátszottak a berlini fal leomlásában is.

 

Azonban ugyanebben a városban született meg 2014 decemberében az a jobboldali nacionalista mozgalom is, mely az Európai Hazafiak a Nyugat Iszlamizálódása Ellen (Pegida) névre hallgat. A tüntetéseiken rendszeresen több ezren vesznek részt, és ma is az ő követőik alkották a drezdai tüntetés keretén belül azt a kemény magot, mely Angela Merkel leváltását szorgalmazta.

 

Forrás: aktuality.sk

Nyitókép: Reuters

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!