Az Európai Parlament két baloldali frakciója is támogatta azt az indítványt, hogy a testület vegye a plenáris ülés napirendjére a magyarországi kvótanépszavazást. Azzal érvelt a benyújtó Egyesült Európai Baloldal, hogy a népszavazás kormányzati kampánya hazug volt és nem méltó az Európai Unióhoz. Az indítványt végül 181-101 arányban elutasította a Parlament.

 

Mellőzték a magyarországi kvótareferendumot

 

Elutasították az Európai Parlament (EP) hétfői strasbourgi plenáris ülésén azt a képviselői indítványt, hogy vegyék a testület napirendjére az előző napi magyarországi kvótareferendum kérdését.

 

 hirdetes_400x285  

A patkó bal szélén ülő Egyesült Európai Baloldal – Északi Zöld Baloldal (GUE-NGL) frakció által benyújtott indítvány értelmében az uniós parlamentnek meg kellett volna vitatnia a menedékkérők újraelosztását célzó kvótákról kiírt népszavazás kérdését, illetve ki kellett volna kérnie az ügyben az Európai Bizottság véleményét.

 

A frakció nevében Marie-Christine Vergiat, a GUE-NGL képviselője szólalt fel, aki elmondta, hogy főként a kormányzati kampány hangnemét kifogásolják, mert – mint mondta – az annak során megfogalmazott „hazugságok méltatlanok az Európai Unióhoz”.

 

 

 

mti

Nyitókép: magyarhirlap.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!