Az Európai Bizottság elnöke a menekültek elosztásáról szóló terv tiszteletben tartását kérte az uniós tagállamoktól. A vég kezdetét jelenti, ha a rögzített, demokratikusan kidolgozott szabályt már nem tartják tiszteletben a tagállamok – hangsúlyozta Juncker, amivel az AFP hírügynökség szerint mindenekelőtt Magyarországra, és a kvótareferendumra célzott.

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke felszólította pénteken Párizsban az Európai Unió tagállamait, hogy tartsák tiszteletben a menekültek elosztására vonatkozó brüsszeli döntést.

 

A politikus arról beszélt, hogy bizonyos tagállamok nem hajtják végre azt a döntést, amely 160 ezer menekült uniós tagállamok közötti szétosztásáról szól.

 

„A vég kezdete”

 hirdetes_810x300  

 

“A vég kezdetét jelenti, ha a rögzített, demokratikusan kidolgozott szabályt már nem tartják tiszteletben a tagállamok”

 

hangsúlyozta Juncker, amivel az AFP francia hírügynökség szerint mindenekelőtt Magyarországra, és a kvótareferendumra célzott.

 

„Bizonyos tagállamok nem tisztelik az európai normát”

 

“Ha minden tagállam népszavazást tart, amikor nem ért egyet egy döntéssel, hogy kimondassa az ellenkezőjét annak, amit a jogszabályok előírnak, nem fogjuk tudni irányítani és kormányozni Európát”

 

mondta az Európai Bizottság elnöke.

 

“Nagyon elszomorodom, amikor azt látom, hogy bizonyos tagállamok azzal tűnnek ki, hogy már nem tisztelik az európai normát”

 

tette hozzá.

 

MTI

Nyitókép: politico.eu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!