Az első értékelések szerint a közelgő amerikai elnökválasztás vezető jelöltjei között tartott vasárnapi vita szokatlanul keserű és személyeskedő volt.

 

Az első televíziós kommentárok szerint egyik elnökjelölt sem tudott áttörő eredményt elérni. A republikánus Donald Trump ugyan összefogottabb volt, mint az első elnökjelölti vitán, megszilárdíthatta híveinek táborát, de nem biztos, hogy visszaszerezte elvesztett előnyét, ugyanakkor a demokrata párti Hillary Clintonnak is voltak kínos pillanatai.

 

Vádaskodások, személyeskedés

 

 hirdetes_810x300  

A legfontosabb amerikai lapok gyorskommentárban értékelték a Trump-Clinton párharcot. A Politico a „valaha volt legundokabb” vitának minősítette a vasárnap esti kilencven percet. A The New York Times azt emelte ki, hogy a két elnökjelölt egymás ellen hangoztatott vádaskodásai különlegesen ízléstelenek voltak, s a lap szerint mindkét jelölt láthatóan kényelmetlenül érezte magát, nyugtalan volt.

 

A The Washington Post hasonlóképpen a vita alacsony színvonalára utalt. Úgy vélte továbbá, hogy Clinton nem követett el nagy hibákat, s ezzel nem tette lehetővé Trumpnak, hogy ismét megerősödjön a Fehér Házért folyó versenyben. A The Washington Post – amely szintén nyíltan Hillary Clintont támogatja az elnökválasztási versengésben – azt is vélelmezi, hogy az elnökjelölti vita győztese a demokrata párti elnökjelölt volt.

 

Nincs győztes, sem vesztes

 

A The Wall Street Journal nem „hirdetett” győztest vagy vesztest, hanem leszögezte: Trump „ismét megvetette a lábát”. A lap a személyeskedő támadások intenzitását sokkolónak nevezve megállapította, hogy Donald Trump a vita kezdeti szakasza után „magához tért”, viszont a politika részleteinek feltárásában és érzékeltetésében ismét Hillary Clinton remekelt.

 

Rudy Giuliani, New York volt polgármestere és jelenleg Trump egyik legszorosabb szövetségese a Fox televízióban „megfáradtnak” nevezte Hillary Clintont, Charles Krauthammer, a The Washington Post konzervatív publicistája pedig, szintén a Fox televízióban, azt hangsúlyozta, hogy Trump „megmentette a kampányát”.

 

Howard Kurtz médiaszakértő arra hívta fel a figyelmet, hogy a két műsorvezető észrevehetően agresszívabb volt Donald Trumppal, mint Hillary Clintonnal.

 

MTI

 

Nyitókép: CNN

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!