Megkéselt egy 19 éves fiút egy bohócmaszkot viselő támadó Svédországban. A bohócőrület randalírozó követői eddig csak ijesztgették a járókelőket, de a csütörtök esti incidens már a rendőrség figyelmét is felkeltette.

 

Péntek reggel is folytatódott a bohócmaszkot viselő támadó utáni nyomozás Svédországban. A rendőrséget csütörtök este riasztották a mentők, akik egy tizenkilenc éves fiatalt láttak el Varberg centrumánál. A sebesült fiú szerint a támadó kék farmert, sárga kabátot és bohócmaszkot viselt, ijesztgetni kezdte, vállon szúrta, majd elmenekült – írja a The Local.

 

Csütörtökön Skänninge közelében is bohócok fenyegették a kisváros lakóit. Egy fiatal nő a hajnali órákban futott bele pár fanatikusba, akik késsel fenyegették, de nem bántották. A rendőrség nem érti az indítékot. A támadók tudomásuk szerint nem ismerték az “áldozatokat”, így minden valószínűséggel a gyilkos bohócőrület követői közé tartoznak.

 

 hirdetes_400x285  

Miért épp a bohócok?

 

A bohócöltözék mögötti ideológia minden egyes fanatikusnál más, de ugyanazt a társadalmi kritikát jelképezik: a bohócok közöttünk élnek, de mégsem tartoznak közénk. Maszkjuk miatt nem lehet őket megkülönböztetni, de megvádolni sem.

 

Forrás: The Local/teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!