Az amerikai művészeti élet sztárjai rendeztek óriási adománygyűjtő gálaestet Hillary Clinton demokrata párti elnökjelölt számára hétfő este New Yorkban. A két és félórás est keretén belül fellépett Julia Roberts, Jake Gyllenhal, Sarah Jessica Parker, Matthew Broderick, az ausztrál Hugh Jackman és az angol Helen Mirren.

 

Bill Clinton a legjobb képességű politikusnak nevezte a feleségét

 

A gálaesten az Arizonában kampányoló Hillary Clinton személyesen nem tudott részt venni, videoüzenetben köszöntötte támogatóit, de férje, Bill Clinton volt elnök és a lánya, Chelsea jelen volt, sőt, beszédet is mondtak.

 hirdetes_300x300  

 

Chelsea Clinton emlékeztette a művészeket és a publikumot, hogy a mostani választások tétje nagy, mert szerinte az dől most el, hogy olyan ország lesz-e az Egyesült Államokból, amelyre mindenki büszke lehet, mert mindenki önmaga lehet benne.

 

k__ap20161018024-1024x712
Bill Clinton korábbi amerikai elnök beszél a feleségének, Hillary Clinton demokrata párti elnökjelöltnek a kampányát támogató adománygyűjtő gálaesten New Yorkban. (MTI/AP/Craig Ruttle)

 

Bill Clinton a beszédében azt hangsúlyozta, hogy a felesége a valaha volt legjobb képességű politikus, aki képes a változásokat megvalósítani.

 

“Nem igaz, hogy a legjobb napjaink már mögöttünk vannak. Ez nem igaz, hacsak fel nem adjuk. De ne adják fel, ragadják meg a lehetőséget”

 

lelkesítette a közönséget a volt elnök.

 

Éneklés és felolvasás is volt

 

A fellépő művészek énekeltek és felolvasásokat tartottak. Sienna Miller például a Kabaré című musicalből adott elő dalt, Anne Hathaway és Kelli O’Hara a híres Happy days are here again című nótát adta elő, Helen Mirren Eleanor Roosevelt egykori first lady egyik beszédét, Julia Roberts pedig a pár évvel ezelőtt elhunyt híres texasi újságírónő, Molly Ivins egyik vezércikkét olvasta fel.

 

k__ap20161018030-1024x718
Julia Roberts amerikai színésznő monológot ad elő a Hillary Clinton demokrata párti elnökjelölt kampányát támogató adománygyűjtő gálaesten New Yorkban. (MTI/AP/Craig Ruttle)

 

A legolcsóbb jegy 45 dollár volt, a legdrágább 2700 dollárba került, az est utáni partyra pedig 5000 dollárért lehetett bejutni.

 

MTI

Nyitókép: ABC News

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!