Bővíti a bejegyzett homoszexuális párok jogait a cseh kormány, így a jövőben örökbe fogadhatják egymás gyermekeit a párok. A javaslattal egyébként a csehek 58 százaléka egyetért, de a melegek általános örökbefogadását is a csehek 45 százaléka támogatja.

 

 Nem tapasztalható szexuális rendellenesség

 

Örökbe fogadhatják partnerük gyermekét a bejegyzett élettársi kapcsolatban élő homoszexuális emberek a jövőben Csehországban. A kormány módosító javaslatát ugyan a parlamentnek is el kell még fogadnia, de miután a kormánykoalíciónak mindkét házban többsége van, ennek nagy valószínűséggel nem lesz akadálya.

 

 hirdetes_300x300  

A javaslat gyakorlati problémákat old meg. Eddig ugyanis az a személy, aki jogilag nem volt a gyermek szülője, partnere felhatalmazása nélkül például nem vihette a gyermeket orvoshoz, vagy nem vehette ki az óvodából. A jövőben ez lehetővé válikAmennyiben a biológiai szülő meghal, a gyermeket jogviszony fogja fűzni a másik partnerhez, s nem kell a kiskorút azonnal árvaházba küldeni

 

indokolta a kezdeményezést Jirí Dienstbier emberi jogi miniszter.

 

A homoszexuálisok bejegyzett élettársi kapcsolatát lehetővé tevő törvény 2006. július elsején lépett életbe Csehországban. Azóta összesen mintegy háromezer azonos nemű kapcsolatot legalizáltak.  A csehországi homoszexuális párok a kimutatások szerint mintegy ezer gyermeket nevelnek, s a szakértők vizsgálatai szerint ezeknél a gyermekeknél nem tapasztalható semmiféle „szexuális rendellenesség”.

 

 

(MTI)

Nyitókép: huffingtonpost.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!