Nem Milo Djukanovic eddigi kormányfőt, hanem az általa vezetett Szocialisták Demokratikus Pártjának (DPS) alelnökét, Dusko Markovicot javasolta miniszterelnök-jelöltnek a DPS elnöksége – számolt be róla szerdán a Vijesti című podgoricai napilap.

 

A párt közleménye szerint a miniszterelnök-jelölt személye mellett a lehetséges koalíciós partnerekről is tárgyalt a pártvezetés.

 

Az 58 éves Markovic az előző mandátumban miniszterelnök-helyettes volt, korábban pedig az igazságügyi tárca és a nemzetbiztonsági ügynökség élén állt.

 

 hirdetes_300x300  

A párt közleménye szerint néhány héten belül várható a kormányalakítás, amire a köztársasági elnöknek kell felkérnie az alkalmasnak ítélt jelöltet.

 

Október 16-án, a választás estéjén húsz szerb állampolgárt vettek őrizetbe, a gyanú szerint fegyveres támadásokat akartak végrehajtani az állami intézmények ellen. Október 25-én egy interjúban Djukanovics utalt rá, hogy az ország atlanti és uniós irányultságát szavatoló győzelme a legutóbbi parlamenti választásokon ütközik Oroszország érdekeivel.

 

Djukanovics egyébként több mint 25 évig vezette Montenegrót, hol kormányfőként, hol államfőként gyakorolva a hatalmat.

 

 

mti, euronews

Nyitókép (Dusko Markovic): volimpodgoricu.me

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!