Nagyon sok kisgyerek halt meg a szíriai Aleppóban azóta, hogy újraindultak a légitámadások. A rezsim és a vele szövetséges orosz hadsereg a felkelők ellenőrizte keleti negyedeket bombázza, de a kormányhadsereg kezén lévő nyugati negyedekben sincsenek biztonságban.

 

A humanitárius folyosókon élve nem jut ki senki…

 

A felkelők vasárnapi hadműveleteinek legkevesebb nyolc gyerek esett áldozatul Aleppó nyugati részén. Mind hat és tíz év közöttiek voltak, és az egyik iskola romjai alatt találtak rájuk. Ugyanakkor, ugyanott hetven ember sebesült meg.

 

 hirdetes_810x300  

A folyamatos bombázást két hétre függesztette fel a rezsim és az orosz légierő októberben, azonban egy hete ismét bombáznak. Azóta 115 civil halt meg, köztük 18 gyerek. Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja ennél több, 180 halálos áldozatot jelentett egy hét alatt.

 

_74590484_a2b3f40c-6a0f-4449-a033-d93a7cbf1c02
Fotó: BBC.com

 

Az a körülbelül negyedmillió ember, akik még mindig Aleppóban vannak, gyakorlatilag csak magukra számíthatnak. A bombázás mellett állandó az utcai harc, és bár elvileg volnának humanitárius folyosók, azokon élve nem jut ki senki. Segélyszállítmány pedig már jó ideje nem jutott át a város határában felállított ellenőrzőpontokon.

 

Van, hogy a bombák egész családokat ölnek meg. Egy férfi szemtanúja volt egy ilyen esetnek. Azt mondja, messzire lehetett érezni a klórgáz szagát. Négy gyerek és a szüleik haltak meg. Próbálták újraéleszteni őket, de nem sikerült.

 

Forrás: hu.euronews.com

Nyitókép: unmultimedia.org

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!