A külhoni magyarság szülőföldön való boldogulását minden eszközzel segíteni kell – emelte ki a nemzetpolitikai államtitkár pénteken, Budapesten.

 

Potápi Árpád János a külhoni magyar fiatal vállalkozók helyzetéről készült kutatási beszámolót ismertető konferencián elmondta: az egyik e célt szolgáló eszköz volt a szakképzés megerősítése, amelynek a jövőben is kiemelt figyelmet szentelnek. Továbblépésként hirdették meg a külhoni magyar fiatal vállalkozók évét, amellyel közel 2000 fiatal vállalkozót tudtak elérni, ami a kapcsolatépítést is jelentősen segítette.

 

A jövőben szeretnének a gazdasági témáknál maradni, az elkövetkező időszakban a vállalkozások, családok támogatása kerülne a középpontba. Ezért a Magyar Állandó Értekezlet december 1-jei ülésén azt javasolják majd, hogy a külhoni magyar családi vállalkozók évét hirdessék meg tematikus esztendőként 2017-re.

 

 hirdetes_810x300  

Az államtitkár elmondta: az idei programra 750 millió forint állt rendelkezésre, jövőre a tervek szerint 1 milliárdot különítenek el.

 

MTI

Nyitókép: hirado.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!