A kolumbiai katasztrófavédelem megerősítette, hogy négy labdarúgó túlélte a hétfő esti repülőgép-katasztrófát. A focicsapattal a fedélzetén lezuhant gépnek friss jelentések szerint hat túlélője van: a játékosok, a repülő személyzetének egy tagja és egy brazil újságíró.

 

A Kolumbiában lezuhant repülőgép fedélzetén  81 ember utazott, 75-en az életüket vesztették.

 

Brazília gyászol

 

 hirdetes_300x300  

Három napos nemzeti gyászt rendelt el kedden Michel Temer brazil elnök a hétfő esti repülőgép-szerencsétlenség áldozatainak emlékére. Az államfő együttérzését fejezte ki a gyászoló családok részére a tragédia után, majd kiemelte: a kormány mindent megtesz, hogy segítsen az áldozatok rokonainak.

 

– Először a 23 éves brazil védő, Alan Ruschel érkezett meg a La Ceja-i kórházba. Eszméleténél volt, bár a kolumbiai hírforrások szerint eltörött a csípője és koponyasérülést is szenvedett. Műtétje előtt arra kérte a hatóságokat, hogy értesítsék a családját arról, hogy túlélte a repülőgép-szerencsétlenséget.

 

Marcos Danilo Padilhát, a csapat kapusát a San Juan de Dios kórházba szállították a megsérült légiutas-kísérő, Jimena Suárez Otterburg társaságában.

 

– A 21 esztendős Jakson Follmann cserekapus a baleset negyedik túlélője, őt egy antioquiai ellátóközpontban ápolják.

 

Rescue crew work in the wreckage from a plane that crashed into Colombian jungle with Brazilian soccer team Chapecoense near Medellin, Colombia, November 29, 2016. REUTERS/Fredy Builes
Fotó: REUTERS/Fredy Builes

 

– A tragédia egyetlen újságíró túlélőjét, Rafael Henzel Valmorbidát is kórházban ápolják.

 

– A labdarúgó csapat negyedik túlélőjére, Helio Hermito Zampier Netóra egy órával a többiek után találták rá a gép roncsai között.

 

 

A Lamia bolíviai légitársaság Bolíviából induló járata helyi idő szerint hétfő este zuhant le a Kolumbia északnyugati részén található Medellíntől nem messze, röviddel a tervezett leszállás előtt. A gépen tartózkodtak a Chapecoense brazil labdarúgócsapat játékosai is, akik a klubcsapatok regionális bajnoksága, a Copa Sudamericana döntőjét játszották volna a medellíni Atlético Nacional csapata ellen.

 

Forrás és nyitókép: Reuters/MTI

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!