Jövőre 40 millió eurót fordítanak Németországban a menedékkérők önkéntes távozásának ösztönzésére. A feladat elvégzéséért felelős tartományi belügyminiszterek és a szövetségi tárca vezetőjének egyeztető fórumán abban egyetértettek, hogy hatékonyabban kell távozásra bírni a menedékkérőket.

 

A szövetségi kormány becslése szerint a 2015 eleje óta érkezett több mint egymillió menedékkérő közül az év végéig mintegy 100 ezren távoznak majd. Nagyjából kétharmaduk önként, közpénzből finanszírozott újrakezdési támogatással, a Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) közreműködésével szervezett hazatelepítési programok révén.

 

Csúcsév lehet az idei a kitoloncoltak számát tekintve

 

 hirdetes_810x300  

Az idén már több mint 50 ezren távoztak így, a kitoloncoltak száma pedig az év végére elérheti a 26 500-at, ami évtizedes csúcs, azt jelenti, hogy az idén toloncolják ki 2003 óta a legtöbb embert Németországból.

 

Azonban az elutasított és távozásra kötelezett menedékkérők száma minden korábbinál magasabbra emelkedhet, 2017-ben elérheti az 500 ezres határt.

 

Fokozni kell a nyomást

 

A CDU/CSU szerint viszont fokozni kell a távozástól elzárkózó és a tartózkodási jog meghosszabbítását csalással, a hatóságok félrevezetésével elérni igyekvő menedékkérőkre kifejtett nyomást. Nagyobb szigor nélkül nem várható siker – jegyezte meg Thomas de Maiziere, a CDU politikusa.

 

hirado.hu

 

Nyitókép: Thomas de Maiziere (tagesspiegel.de)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!