Különös összeesküvés elmélet látott napvilágot a MarketWatch gazdasági hírportálon. Brett Arends publicista 10 olyan „jelet” sorolt fel, amelyek arra utalnak – szerinte – hogy Donald Trump valóbajában orosz kém. Hidegháborús fikció a 21. században. Íme a 10 nyom:

 

  1. Az USA hírszerzése arra a következtetésre jutott, hogy Trumpot a Kreml segítette hatalomhoz. A szerző meg is jegyzi ezzel kapcsolatban, hogy a hackerek elég komoly támadást indítottak Trump ellenfelei ellen, és negatív híreket szivárogtattak ki Hillary Clintonról is. A kiszivárogtatott adatok azonban ettől még nem váltak hamissá.

 

  1. Az új elnök a Kreml tagadó álláspontját fogadja el, nem pedig a CIA állítását.

 

  1. Trump nagy összegekhez jutott hozzá különös hátterű orosz üzletemberektől. A cikk írója szerint Putyin Oroszországában nincs egyértelmű határ oligarcha, üzleti szféra és az állam között, így Trump ingatlankereskedése az oroszok ügyfelekkel gyanús.

 

  1. Donald Trump megválasztásával sokakat tett nagyon gazdaggá Oroszországban. Trump győzelmével az amerikai indexek 5 százalékkal nőttek, az orosz indexek azonban 20 százalékot ugrottak.

 

 hirdetes_300x300  
  1. Az USA megválasztott elnöke meg akarja szüntetni az orosz-ellenes szankciókat. Jó hír Európának.

 

  1. Közismerten orosz ügynökökkel és szimpatizánsokkal veszi magát körül. Arends példaként Carter Paget és Paul Manafortot említette meg. Az előbbi bírálta az Obama-adminisztráció orosz-ellenes ténykedését, az utóbbi pedig oroszbarát ukrán üzletemberekkel ápolt jó kapcsolatokat.

 

  1. Nem volt hajlandó a Kreml-t bírálni, semmilyen formában.

 

  1. Alig választották meg, máris szembefordult Kínával. Eddig sem volt épp felhőtlen az USA és Kína kapcsolata, ám egy erős Kína megfelelően leköti Oroszország figyelmét. Az „Egy Kína elv” kétségbevonása a nevető harmadik oroszoknak kedvez. Egy esetleges kereskedelmi háború a két gazdasági nagyhatalom között pedig már csak hab lenne a tortán.

 

  1. Trump aláássa a NATO-t. No Comment.

 

  1. A cikk végén pedig ott a „legkomolyabb” érv Trump orosz-ügynök mivolta mellett: nevével egy vodkamárka reklámjához járult hozzá korábban, márpedig a vodka, az orosz nemzeti ital.

 

 

MarketWatch.com

Nyitókép: deathandtaxes.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!