Trump szerint Észak-Korea nukleáris töltetei nem mérhetnek csapás az Egyesült Államokra. Az USA megválasztott elnöke azután nyilatkozott erről, hogy Phenjan bejelentette, hogy készen áll egy interkontinentális rakéta tesztjére.

 

Trump többször azzal vádolta Kínát (Észak-Korea elsőszámú gazdasági szövetségesét), hogy képtelen volt gátat szabni Kim-Dzsong-Un nukleáris ambícióinak. Trump azonban a twitteren azt is közzé tette, hogy Észak-Korea próbálkozásai nem érhetnek célt:

 

„Észak-Korea kijelentette, hogy a végső szakaszba ért egy olyan nukleáris fegyver fejlesztésében, ami elérheti az USA partjait. Ez nem fog megtörténni!”

 


Trump nem fejtette ki, mire alapozza magabiztosságát. Két lehetőség van: vagy nem hiszi, hogy Észak-Korea képes összehozni egy működő arzenált, vagy az USA rendelkezik olyan képességgel, hogy megvédje magát egy ilyen támadástól.

 hirdetes_300x300  

 

„Kína rengeteg pénzt és vagyont húz ki az USA-ból egy teljesen egyoldalú kereskedelem útján, mégsem segít Észak-Korea esetében. Szép!”

 

Írta Trump egy másik twitter-bejegyzésében.

 

 

Észak-Korea a tavalyi évben többször is tesztelte nukleáris fegyvereit és ballisztikus rendszerit. Ez utóbbival egyelőre nem sok sikerrel járt.

 

TheGuardian.com

Nyitókép: cnn.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!