Már hat emberéletet követelt a rendkívül hideg időjárás Csehországban, négyen Prágában, ketten pedig Morvaországban haltak meg – közölte hétfőn a cseh rendőrség. 

 

A közlemény szerint az áldozatok hajléktalanok, akik a rendkívül hideg éjszakákat a szabad ég alatt töltötték és megfagytak.

 

A legnagyobb fagyot – mínusz 34,6 Celsius fok – Nyugat-Csehországban mérték

 

 hirdetes_400x285  

Csehországban péntek óta tart a rendkívüli hideg, fagyos időjárás, és a meteorológiai állomások mintegy tíz százaléka mért szombaton és vasárnap éjjel hidegrekordokat. A legnagyobb fagyot – mínusz 34,6 Celsius fok – Nyugat-Csehországban a Sumava-hegységben mérték szombatról vasárnapra.

 

Cseh meteorológusok szerint a nagyon hideg időjárás – mínusz 15-20 Celsius fok alatti éjszakai fagyokkal – még mintegy két hétig tart.

 

A hideghullám és a kiadós havazás országszerte több régióban közlekedési gondokat okozott. Észak- és Dél-Csehországban számos másod- és harmadosztályú utat le kellett zárni, mert járhatatlanok. Problémák vannak Nyugat-Csehországban is a cseh-német határszakaszon.

 

Az autópályák és a nemzetközi utak járhatóak, de fokozott óvatosságra van szükség, mert az útfelületek síkosak, több helyen havasak.

 

MTI

Nyitókép: vilaglato.info

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!