Németország azzal fenyegetőzik, hogy megszünteti a fejlesztési segélyt minden olyan ország számára, ahol megtagadják a Németországból kiutasított migránsok visszafogadását. Úgy tűnik, Tunézia lehet a legnagyobb bajban.

 

 

Tunéziának is szól a fegyegetés

 

A figyelmeztetés mögött a berlini karácsonyi vásáron gyilkoló tunéziai férfi, Anis Amri „kalandos” kiutasítási története sejthető.

 hirdetes_810x300  

 

Németország tavaly elutasította Amri menedékjogi kérelmét, de nem sokkal később kiderült, hogy a férfit radikalizálták, emellett német támadásokat is tervez és szervez egyaránt. Mégsem tudták kiutasítani az országból,  mert nem tudtak elegendő bizonyítékot felmutatni ellene. Emellett Tunézia sem volt hajlandó visszafogadni a férfit. Ehhez csupán azt kellett “állítaniuk”, hogy Amri nem tunéziai állampolgár, és a visszatoloncolási ítélet máris elvesztette jogosultságát.

 

migrants
Fotó: eurcom.org

 

Veszélyes iszlamisták lesznek a kiutasítottak?

 

Több ezer észak-afrikai országokból érkező állampolgár ugyanebben a cipőben jár. Szinte semmi esélyünk nincs arra, hogy megkapják a német menedékjogot, de elveszett vagy eldobott papírjaik nélkül nem lehet őket hova visszaküldeni.

 

A (bevándorlókat) kibocsátó országok “büntetésén” kívül a német hatóságok azt tervezik, hogy az elutasított migránsokat is a “veszélyes iszlamista” kategóriába sorolják.

 

Heiko Maas igazságügyi miniszter már bejelentette, hogy konkrét javaslatot fog tenni a kiutasításra váró menedékkérők átkategorizálására. Ez az elutasított, de saját országuk által “nem elismert” menedékkérőkre is vonatkozik – tette hozzá.

 

Forrás: Spiegel

Nyitókép: aljazeera.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!