Németországba 280 ezer menekült érkezett 2016-ban, jóval kevesebb, mint az előző évben, akkor 890 ezer – közölte szerdán a német belügyi tárca.

Thomas de Maiziere belügyminiszter úgy véli, az országba érkező menekültek számának jelentős csökkenése azt jelzi, hogy a német kormány, illetve az Európai Unió által foganatosított intézkedések működnek.

 

„A migrációs folyamatokat sikerült szabályozni és ellenőrzés alá vonni”

 

– mondta.

 

A menedékkérők csökkenő száma a balkáni útvonal lezárásának, illetve az Európai Unió és Törökország között létrejött migrációs megállapodásnak tudható be.

 hirdetes_300x300  

 

A tárcavezető arról is tájékoztatott, hogy miközben egyre kevesebb menekült érkezett Németországba, az elutasított menedékkérelmek száma emelkedett:

 

2016-ban összesen 80 ezren hagyták el az országot önként vagy kitoloncolással.

 

A hatóságokhoz benyújtott menedékkérelmek száma viszont emelkedett

 

A belügyi minisztérium adatai szerint 2016-ban összesen 745 545 menedékkérelem volt folyamatban, 2015-ben a kérvények száma még 500 000 alatt volt. Ennek oka, hogy a 2016-ban menekültstátuszért folyamodó külföldiek nagy része már 2015-ben megérkezett Németországba, de a bevándorlási hatóságok leterheltsége miatt sokan nem tudtak azonnal hivatalosan menedéket kérni.

 

A bevándorlók legnagyobb csoportja, 36 százaléka Szíriából érkezett tavaly. Jelentős számban érkeztek továbbá Afganisztánból, Irakból, Albániából és Eritreából.

 

Bild.de

Nyitókép: Bild

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!