Minden egyes uniós tagállamból érkező szakmunkás után 1000 eurós illetéket vetne ki Nagy-Britannia a brit munkáltatókra, ráadásul az illetéket évente kell megfizetni. Egy négyéves szerződés egy uniós tagállamból érkezett szakmunkás esetében tehát 4000 euróba kerül a munkáltatónak, így már nem feltétlenül éri meg állást kínálnia egy közép-kelet-európa polgár számára. 

 

A brit bevándorlási minisztérium szerint az ún. „bevándorlási szakmai illeték” segít a hazai brit munkásoknak abban, hogy kevéséb érezzék magukat mellőzve, és „megkapják azt a munkát, amit maguknak akarnak”.

 

Ez az intézkedés már mai is érvényes a nem uniós tagállamokból származó bevándorló szakmunkásokra, és a Brexit után kiterjesztenék az uniós tagállamokból érkezőkre is.

 

 hirdetes_810x300  

A javaslattal előhozakodó állam- és bevándorlási miniszter, Robert Goodwill szerint a tavaly júniusi brit népszavazás eredménye megmutatta, hogy nem tettek eleget annak érdekében, hogy megbizonyosodjanak róla, hogy a szakképzett emberek „sajátjaik” körében található.

 

Politico.eu

Nyitókép: Telegraph.co.uk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!