Donald Trump hivatali beiktatására váró megválasztott amerikai elnök csapata EU-s vezetőket hívott fel azzal a kérdéssel, hogy Nagy-Britannia után melyik tagállam távozása várható az Európai Unióból. Mindezt a január 20-án távozó amerikai EU-nagykövet, Anthony Gardner mondta ea Financial Timesnak.

 

Gardner a Washington és Brüsszel közötti együttműködés  védelmezője. Szerinte őrültség és nagyon nagy balgaság lenne, ha az Amerikai Egyesült Államok megváltoztatná fél évszázados politikáját csak azért, hogy támogassák az Unió felbomlását és a „brexit rajongóivá” váljanak.

 

„Egy kérdést tettek fel a  hivatalba lépő kormány képviselői EU-s vezetőknek telefonbeszélgetések során, mégpedig, hogy, Nagy-Britannia után melyik ország készülhet elhagyni az EU-t.”

 

– mondta az amerikai diplomata. Szerinte mindez annak meggyőződését erősíti, hogy 2017-ben az EU felbomlik.

 

  hirdetes_300x300   

Az amerikai lap feltünteti, hogy Gardner 2013 óta bvan hivatalban. Brüsszelben tiszteletet vívott ki magának baráti hozzáállásával. Számos olyan ntézkedésre volt hatással, mint az oroszellenes szankciók, vagy a Transzatlanti Szabadkereskedelmi Megállapodás (TTIP).

 

euobserver.com , ceskenoviny.sk
kép: euobserver.com

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!