Trump a kongresszus vezetőivel tartott kedd délutáni megbeszélésén megerősítette egy nappal korábban kifejtett álláspontját, miszerint három-ötmilliónyian szavazhattak illegálisan a novemberi választásokon. Sean Spicer, a Fehér Ház szóvivője szokásos napi sajtóértekezletén megismételte az elnök álláspontját.

 

Donald Trump, a Republikánus Párt jelöltje az elnökválasztáson 304 elektori voksot gyűjtött össze, míg Hillary Clinton, a demokraták elnökjelöltje csak 169-et, s ezzel megnyerte a választást. A szavazók által leadott összes szavazatot illetően azonban Clinton 2 millió 900 ezer vokssal többet gyűjtött össze, mint Trump.

 

Kérdésre válaszolva Spicer elmondta, hogy az elnök és munkatársai által látott – de meg nem nevezett – tanulmányok adatai tanúskodnak erről.

 

 hirdetes_810x300  

“Szerintem az elnök a rendelkezésére álló tanulmányok és információk alapján gondolja ezt”

 

– fogalmazott a szóvivő, de hozzátette, hogy Trump mindazonáltal megbízik a választási eredményekben.

 

Arra az újságírói kérdésre, amely azt firtatta, vajon a Fehér Ház indíttat-e vizsgálatot a feltételezett választási csalások ügyében, a szóvivő azzal válaszolt: “talán”. Majd amikor később egy másik újságíró is ezt feszegette, így fogalmazott: “minden lehetséges, bár a kérdés hipotetikus”.

 

MTI, EURONEWS

Nyitókép: MTI/AP/Evan Vucc

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!