Donald Trump amerikai elnök azt üzente Enrique Pena Nieto mexikói államfőnek, hogy amennyiben Mexikó nem fizeti meg a határon épülő fal költségeit, akkor ne is látogasson az Egyesült Államokba. Donald Trump csütörtökön Twitter-üzenetben reagált Enrique Pena Nieto előző napi, szintén Twitteren közzétett üzenetére.

 

Ebben a mexikói elnök leszögezte, hogy országa nem hajlandó a határon tervezett fal felépítésének költségeit megfizetni. Az amerikai elnök válaszában hangsúlyozta: amennyiben Mexikó nem kész arra, hogy megfizesse az általa szükségesnek tartott fal megépítésének költségeit, akkor jobb lenne törölni a közeli napokra tervezett találkozót.

 

Trump a bejegyzésben utalt arra is, hogy az Egyesült Államoknak 60 milliárd dolláros kereskedelmi deficitje van Mexikóval szemben. Az elnök szerdán írta alá azt az elnöki rendeletet, amely az amerikai határok biztonságának erősítéséről rendelkezik, s amelyben rögzítette, hogy a mintegy 3200 kilométeres mexikói határon megépül a választási kampányban megígért biztonsági fal.

 hirdetes_400x285  

 

Mitch McConnell, a szenátus republikánus frakciójának vezetője a republikánus kongresszusi politikusok philadelphiai tanácskozásán csütörtökön délelőtt tartott sajtóértekezleten megerősítette, hogy Republikánus Párt politikusai támogatják a fal megépítését, amelynek költségeit 12-15 milliárd dollárra becsülte. Ez volt az első alkalom, hogy a fal építésének költségei nyilvánosságra kerültek.

 

MTI
kép: nytimes.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!