Donald Trump amerikai elnök szerint az embereknek nem kell aggódniuk a világ vezetőivel folytatott határozott hangvételű telefonbeszélgetései miatt, mert „a világ bajban van”, és az Egyesült Államoknak „keménynek kell lennie”.

Más országok eddig kihasználták az Egyesült Államokat, de az új adminisztráció ezt az ügyet “rendbe fogja tenni” – mondta Trump. Amerikai sajtójelentések szerint Trump veszekedett Malcolm Turnbull ausztrál miniszterelnökkel szombati telefonbeszélgetésük során, sőt az amerikai elnök 25 perc után hirtelen félbeszakította a beszélgetést, noha azt eredetileg egyórásra tervezték.

 

A legrosszabb megállapodás az amerikai-ausztrál menekültügyi egyezség

 

Trump a hírek szerint “minden idők legrosszabb megállapodásának” nevezte az amerikai-ausztrál menekültügyi egyezséget, és azzal vádolta meg Canberrát, hogy Amerikába akarja exportálni “a következő bostoni robbantókat”.

 hirdetes_400x285  

 

Trump pénteken Enrique Pena Nieto mexikói elnökkel beszélt telefonon, és az AP hírügynökség birtokába jutott információk szerint az amerikai elnök arra figyelmeztette mexikói kollégáját, hogy ha a mexikói hadsereg nem tesz nagyobb erőfeszítéseket “ott lent a rossz hombrék féken tartására”, akkor amerikai katonákat küldenek oda, akik viszont elég bátrak lesznek ehhez.

 

Forrás: MTI/AP

Nyitókép: slate.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!