Miután a fellebviteli bíróság elutasította a vitatott beutazási tilalmi rendelet visszaállítását az Egyesült Államokban, a Fehér Ház megfogadta, hogy magasabb jogi szinten érvényesíti akaratát. A következő határidő hétfőn van, amikor minden fél köteles benyújtani további dokumentumokat a fellebbviteli bíráknak.

 

Donald Trump, szokásához híven a Twitteren reagált. Azt írta, elképesztő, hogy egy bíró veszélybe sodorhatja az országot. Szerinte, ha valami rossz történik, akkor a bíró és a jogrendszer okolható érte.

 

Egy másik üzenetben pedig arra figyelmeztette a belbiztonságot, hogy nagyon gondosan ellenőrizze az országba érkezőket, mert a bíróság nagyon megnehezítette a dolgot. Trump korábban kiadta alelnökének, hogy nyilatkozzon a vasárnapi politikai műsorokban, és védje meg a Fehér Ház álláspontját. Mike Pence szerint hamarosan újra hatályba helyezhetik a hét muzulmán országra vonatkozó beutazási tilalmat.

  hirdetes_300x300   

 

Amíg hatályon kívül van az elnöki rendelet, addig ismét beutazhatnak az érvényes vízummal érkezők az Egyesült Államokba. A jogi csatározás a héten folytatódik. Ha a kormánynak nem sikerül megvédenie a rendeletet, akkor végső soron a Legfelsőbb Bírósághoz lehet jogorvoslatért fordulni.

 

hu.euronews.com
kép: Bloomberg.com

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!