Másfél év van még hátra a négy ember halálát okozó Eva Varholíková Rezešová büntetéséből. Amennyiben a szlovák milliomosnő továbbra is mintarabként viselkedik, jövőre szabadulhat – írja a Bors.

 

Állítólag sokat fejlődött Rezešová magyarnyelv-tudása

 

Magyarország talán leghíresebb külföldi börtönlakója nem más, mint Eva Rezešová, szlovák milliomosnő. Luxusterepjárójával 2012. augusztus 21-én belehajtott az M3-as autópályán egy Fiat Puntóba, amelyben négy ember lelte halálát. Rezešovát jogerősen 9 év börtönre ítélték. A kétgyermekes anya kezdetben nagyon nehezen viselte a bezártságot, később azonban megbékélt a sorsával. S most már nem kell sokat várnia a szabadulásra sem.

 

  hirdetes_300x300   

A Bors információi szerint Rezešová a fővárosi Gyorskocsi utcai börtön egyik többszemélyes zárkájának lakója. A nő magatartása kifogástalan, a börtönben egyetlen fe­gyelmi ügye sem volt eddig, így aztán minden esélye megvan, hogy a büntetése kétharmadának letöltése után feltételesen szabadlábra helyezzék. Egészen pontosan ez azt jelenti, hogy másfél év múlva már maga mögött hagyhatja a rácsokat. Korábban egyébként varrodában dolgozott, de jelenleg nincs munkája.

 

A magyar gyökerekkel is rendelkező Rezešová már a bírósági meghallgatásai során is elmondott egy-két mondatot magyarul, de mostanra sokat fejlődött magyarnyelv-tudása. Zárkatársai közt óhatatlanul is sok szó ragadt rá, velük folyamatosan magyarul társalog. Emellett a milliomosnő, aki mindig adott a külsejére, a Bors informátora szerint a börtönben sem hanyagolja el magát. A sminkelés ugyanis az intézetben is engedélyezett.

 

Forrás: borsonline.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!