Bizonyosnak tűnik, hogy az észak-koreai rezsim áll Kim Dzsongun féltestvére, Kim Dzsongnam meggyilkolása mögött – jelentette ki hétfőn Hvang Kjo Ahn dél-koreai miniszterelnök, ideiglenes államfő.

 

Észak-koreai rezsim bármire képes

 

Hvang a dél-koreai nemzetbiztonsági tanács központi bizottságának ülésén az észak-koreai diktátor féltestvérének meggyilkolását elfogadhatatlan, embertelen bűncselekménynek nevezte, s utasítást adott, hogy Dél-Korea nemzetközi partnereivel együttműködve vonja felelősségre Phenjant ezért a “terrorcselekményért”.

 

 hirdetes_810x300  

Kim Dzsongnamot, aki a néhai diktátor, Kim Dzsongil legidősebb fia volt, egy hete gyilkolták meg a Kuala Lumpur-i repülőtéren. Két nő valamilyen mérgező folyadékot fújt az arcába. Egyikük azt vallotta, azt hitte, kandi kamerás beugratásba vonták be. A helyi hatóságok szerint négy észak-koreai gyanúsított még a gyilkosság napján elmenekült az országból, s visszatértek Phenjanba.

 

Ez világosan bizonyítja, hogy mennyire könyörtelen és felelőtlen az észak-koreai rezsim, amely bármire képes, hogy megtartsa hatalmát

 

– jelentette ki Hvang Kjo Ahn.

 

MTI

Nyitókép: ma.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!