Ismét Trump bakijától volt hangos a világ. Az amerikai elnök összekeverte a pakisztáni Sehwant Svédországgal, és a skandináv országot is a terrortámadások elszenvedői közé listázta a svédek legnagyobb megrökönyödésére.

 

Magyarázatot kért Svédország az amerikai külügyminisztériumtól amiatt, hogy Donald Trump amerikai elnök egy hétvégi floridai párteseményen azt mondta, a skandináv ország is terrortámadások célpontja volt a közelmúltban. „Látjuk, mi zajlik Németországban, vagy mi történt a múlt éjjel Svédországban” – mondta Trump hívei előtt a bevándorlási politika szigorítása mellett kardoskodva. „Svédország. Ki hitte volna? Svédország” – tette hozzá további magyarázat nélkül.

 

A svédek körében nagy felháborodást keltő kijelentés ügyében Trump is megszólalt. Azt nyilatkozta, hogy a kijelentése arra a svédországi migránsokkal kapcsolatos esetre reagált, amelyet a Fox News közvetített a tévében.

 

 hirdetes_810x300  

A svéd külügyminiszter is jól megmondta

 

A müncheni biztonságpolitikai konferencián részt vevő Carl Bildt volt svéd külügyminiszter Twitter-bejegyzésében a következőt írta: „Svédország? Terrortámadás? Mit szívott ez a férfi? Bőven van itt kérdés.”

 

 

Forrás: teraz.sk

Nyitókép: Business Insider

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!