Több japán cég is új szabadnap-kampányba kezdett, hogy segítsen feltöltődni kimerült alkalmazottainak. A kezdeményezéshez a gazdasági minisztérium rendelkezésére volt szükség, máskülönben a cégek aligha tudnák hazaküldeni az alkalmazottakat a szokásos munkaidő előtt. Japánban a túlórák a céghez való elkötelezettség jele.

 

A hónap minden utolsó péntekjén a munkások már 15:00-kor hazamehetnek. Ez azért kivételes dolog, mert Japánban általános jelenség, hogy mindenki késő estig húzza az igát – a szakértők szerint emiatt zuhant meg a japánok libidója és így a születések száma is. A túlterheltség és a kiégés közeli állapot így a mindennapok velejárója, magas az öngyilkosságok aránya, és sok esetben a munkavégzés minősége is romlik.

 

A japán gazdasági minisztérium ezért bevezette a „prémium péntek” intézményét a munkások egészségének megőrzése érdekében.

 

 hirdetes_810x300  

Nemrég az egyik nagyvállalat igazgatója azért volt kénytelen lemondani, mert egyik alkalmazottja öngyilkos lett, ami miatt a vállalat vezetését tették felelőssé.

 

eTrend.sk

Nyitókép: zpravy.cz

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!